Де живуть тигри?

 

 


Дослідники виділяють десять підвидів смугастого хижака, з яких три вже повністю зникли. Дикі кішки живуть на різних ландшафтах. Їм до душі і вологі тропічні ліси, і сухі савани, і бамбукові хащі, і напівпустелі, і мангрові болота, і голі кам'янисті сопки. У назві всіх існуючих підвидів лежить територіальна ознака.

Інші назви - сибірський, північно-китайський, уссурійський, маньчжурський. Ареал проживання - чотирнадцять районів. Найзначніші популяції зосереджені в Приморському та Хабаровському краї Росії, в північно-східному Китаї та Північній Кореї.


В результаті останніх двох обліків виявлений найбільший нерозчленованої ареал амурських кішок у природі, близько п'ятисот двадцяти особин. Цей факт робить дану популяцію найбільшою в світі.
Мешкає на території Непалу, Бутану, Індії та Бангладеш. Цей підвид заселяє і мангри, і савани, і дощові ліси. Більшість бенгальців займає територію екорегіони Тераи-Дуар.


Сайт про тваринний рослинний і мінеральний світ


 

Бенгальські кішки найбільш численні, але вони також перебувають під загрозою зникнення. Основні причини: браконьєрство і руйнування природного екосреди. Започаткований в Індії наприкінці двадцятого століття масштабний природоохоронний проект зупинив процес вимирання смугастих хижаків. У дев'яності роки ця програма була визнана однією з найуспішніших.

Ареал проживання обмежується територією Камбоджі, південним Китаєм, Таїландом, В'єтнамом, Лаосом і Малайзією. Приблизна кількість особин - тисяча двісті. Ця цифра забезпечила підвиду другий за чисельністю місце серед інших смугастих кішок. Найбільше число індокитайських тигрів зосереджено в Малайзії. Суворі заходи в цій країні не дозволяють браконьєрам бешкетувати. Але популяції загрожує інбридинг і фрагментація ареалів.
Три чверті в'єтнамських тварин були знищені для продажу органів на засоби китайської медицини. Сьогодні вбивство або відлов звірів категорично заборонені.

Як підвид був виділений дослідниками тільки в 2004 році. Раніше популяцію відносили до індокитайського увазі. Проживають малайці виключно на острові Малакка, в його південній частині. Сьогодні це третій за чисельністю підвид, популяція якого налічує від шестисот до восьмисот особин.