Де мешкають Снігурі

 

 

Снігур мешкає на всій території РФ і за її межами. Звичайного снігура можна зустріти в 

таких місцях, де є густі хвойні та листяні дерева. Менше воліють повністю сосновий ліс.
Це кочують птахи, які можуть покидати гніздо і перелітати на відстані до 300 км у пошуках харчування. Ближче до весни вони повертаються на місця гніздування

Межа поселення снігура тягнеться по Європі, Сибіру, Камчатки, Японії, до Полярного кола. Зимуючих птахів зустрічають в Африці, Середземномор'ї та на Алясці. Можна виділити точного місця на карті, де снігурі не відзначилися своєю присутністю.

Снігурі завжди повертаються до своїх насиджених місць. Будують свої гнізда на гілках глибоко під кроною дерев, сховавшись від сторонніх очей. Главою і годувальником є самка. У гнізді проводить близько двох тижнів, до вилуплення пташенят. Будівництвом житла займаються спільно, але самка більш активна. Самець же віддасть перевагу можливість зайняти готовий будинок.Снігур красиві фото
Гніздо снігура являє собою напівчашу, яка свита з різних гілок, закріплених між собою корінням і шерстю. Розташовується дуже високо і максимально замасковано.