Де мешкає Чайка

 

 

Чайки — найвідоміші з усіх морських пернатих — поширені в усьому світі від Арктики до Антарктики, але скромніше найбільше представлені в тропіках. Це типові берегові птахи, хоча зграї чайок нерідко супроводжують риболовецькі судна у відкритому морі. Чайки часто селяться по сусідству з внутрішніми водоймами, однак деякі види повертаються на берег тільки в період гніздування.

Незважаючи на загальне видове схожість, ці птахи помітно відрізняються габаритами — від малої чайки довжиною до 28 см до великої морської чайки (76 см). Будучи стайним пернатими, чайки живуть величезними, крикливими колоніями. Майже всі види щорічно здійснюють міграційні, хоча і не надто далекі, перельоти.
Самі невтомні мандрівники серед чайок — це квочки (із Північної Європи і Сибіру в Африку та Індію) і вилохвостые чайки, які з тундри відлітають зимувати в Південну Америку і Південну Африку.
Чайки чудово літають, освоївши всі премудрості парить і активного польоту. Вільно вони відчувають себе і на воді, хоча пірнають рідко.