Де мешкає Поморник

 

 

 

Звичайний або середній поморник належить до сімейства поморниковых. Це птах північна, для свого гніздування вибирає місця в арктичній тундрі, яка розташована біля Північного Льодовитого Океану, уздовж його берегів.

Крім тяги до Арктиці, він досить вільно почувається і в тропічних широтах, вважаючи за краще триматися біля берегів океану. Поширений в Європі, Азії і Північній Америці.
Птах має досить великі розміри. Так, наприклад, більше середнього поморника в Атлантиці є великий поморник. Правда, срібляста чайка перевершує його по величині. Але ось річкова або озерна чайка помітно дрібніше.
Довжина тіла середнього поморника досягає 78 см, а розмах крил сягає 127 див. При цьому, птах важить трохи менше кілограма. Спинка птиці має темно – буре забарвлення, але на шиї, голові і на животі є пір'я світлого відтінку.

Більшість видів мешкають в полярних регіонах поблизу солоних водойм. Поморниковые зазвичай живуть парами або поодинці. У період спарювання вони часто утворюють групи або навіть цілі колонії. Вони вміють дуже швидко літати і здійснювати раптові повітряні маневри. На землі їх пересування, проте, кілька незграбна. Гніздяться поморниковые як правило на скелястих островах.