Де мешкає Кондор

 

 

 

Андський кондор поширений у Андах — горах на заході Південної Америки. Північна межа ареалу проходить через Венесуелу та Колумбію, проте в цих місцях це вкрай рідкісний птах. Південніше область поширення пролягає через гірські райони Еквадору, Перу, Чилі, Болівії і Західної Аргентини аж до Вогняної Землі. У північній частині ареалу кондори мешкають головним чином у верхньому поясі гір, на висоті 3000-5000 м над рівнем моря, в південній зустрічаються в передгір'ях і на рівнинах.

На початку XIX століття область поширення кондорів була набагато ширше і займала всю гірську ланцюг, починаючи від західної частини Венесуели і закінчуючи південної краєм материка, однак за останнім часом помітно звузилася внаслідок господарської діяльності людини. Місця його проживання поєднують в собі альпійські вершини на висоті до 5000 м над рівнем моря і великі відкриті простори, порослі травою і зручні для огляду з великої висоти. Прикладом таких місць служать парамо — безлісі плоскогір'я в Андах. Іноді птахи випадково залітають у рівнинні області на сході Болівії і південному заході Бразилії, а також опускаються в пустельні райони Чилі і Перу і букові ліси Патагонії.