Де мешкає Шишкар

 

 

 

 

Зазвичай клесты поширюються в більшій частині Європи і північної Азії.Також мешкають в лісах Північної півкулі. У Великобританії вони широко відомі, але мешкають у великих кількостях у великих штучних соснових лісах. Клесты мешкають у хвойних лісах, віддаючи переваги їли.

Тримаються на хвойних деревах зграями, часто підвішуючись до шишкам, зриваючи і кидаючи їх. Під час польоту постійно перегукуються, але, опустившись на дерево, замовкають. Харчуються головним чином насінням хвойних рослин. Голос — дзвінке «дз-дз, що служить для звукової зв'язку між стайним птахами. Пісня — набір щебетань з гучним свистом.