Як розмножуються панди?

 

 

Спарювання відбувається з березня по травень. Самки в період спарювання стають неспокійними, втрачають апетит, а їх вульва набухає. Більшість ведмежат народжуються в серпні і вересні. Фактичні ембріональний розвиток триває 1,5 місяця.

У дикій природі доросла самка панди народжує один раз на рік і приносить двох дитинчат в посліді. Зазвичай тільки один виживає.
При народженні дитинчата великої панди сліпі і безпорадні, але на відміну від більшості ведмедів, при народженні дитинчата великої панди покриті тонким шаром білого хутра. Чорні плями розвиваються приблизно через місяць. Новонароджені дитинчата важать від 85 до 140 гр.


Сайт про тваринний рослинний і мінеральний світ


 

Відразу після народження мати допомагає ведмежаті дістатися до соска. Смоктання проходить до 14 разів на день і триває протягом 30 хвилин. Маленька панда не бачить протягом 3 тижнів і не може пересуватися самостійно до 3-4 місяців.

Ведмедик починає їсти бамбук в шість місяців і повністю відвикає від грудей через дев'ять місяців. В кінці першого року важить він приблизно від 30 до 35 кг. Дитинча може залишатися зі своєю матір'ю до 18 місяців.
Виживаності дитинчат великих панд повністю залежить від самки, яка захищає і навчає їх основам видобутку їжі і всім іншим навичкам життя в дикій природі.

Розведення цих ведмедів у неволі неймовірно важке заняття. Великі панди відомі своїм небажанням розмножуватися в неволі.