Що їдять кури?

 

 

Більшу частину дикі кури проводять на землі, живучи в заростях.
 
Вони риють землю сильними лапами, харчуючись молодими пагонами рослин, травою, насінням, зернами, хробаками, жуками, комахами, фруктами, ягодами.
 
Домашнім курям дають зерно - ячмінь, просо, овес, кукурудзу. Риючись у землі, вони їдять комах, хробаків, насіння, пагони трави. Взимку траву замінюють на сіно люцерни. У харчування курей додають варені терті овочі - картопля, буряк, морква, що позначається на якості яєць.

Молодим курям дають сир, сироватку. Щоб шкаралупа яєць була твердою, в їжу додають кальцій - дрібно подрібнену шкаралупу курячих яєць.
Вітамінними добавками є люцерна, кропива, молода трава.


Сайт про тваринний рослинний і мінеральний світ


 

Мінеральні добавки - крейда, подрібнені черепашка і шкаралупа.
Куркам необхідний пісок або дрібні вапняні камінчики для травного процесу.
У раціон їжі для несучок можна додавати готовий курячий корм "стартовий" з вмістом білка 20%. Для бройлерів починати зі "стартового", переходячи на "фінішний". Багато комбікорми містять кальцій.
 

Харчування фермерських курей спеціалізоване на готових кормах з додаванням зернових культур і білків, рибної та м'ясо-кісткового борошна, мінеральних кормів і вітамінів, коренеплодів, трав'яного борошна, макухи.