Як розмножуються коали?

 

 

Самки коала більш численні, тому самці коала зазвичай мають гарем з п'яти або менше самок. У коала є сумка, що відкривається назад і має пару сосків. Термін вагітності нетривалий, і триває 30 - 35 днів. Серед дитинчат, самок більше, ніж самців. Народжується зазвичай одне дитинча, дуже рідко двоє.

При народженні вони зовсім маленькі - 15-18 мм в довжину і вагою 5,5 м До шести місяців дитинчата харчуються молоком матері, виростають до 18 см, обростають шерстю. Відвикаючи поступово від молока матері, вони отримують незвичайний корм у вигляді випорожнень, які не є звичайними екскрементами цих тварин, а являють собою напівперевареною листя евкаліпта у вигляді своєрідної кашки.


Сайт про тваринний рослинний і мінеральний світ


 

Протягом місяця мати-коала виділяє цю кашку для вигодовування дитинчати, зростання якого в цей період посилюється. По досягненню 7-8 місяців дитинча залишає материнську сумку і переселяється на спину своєї матері. Вона носить його на спині, притискає до себе, оберігаючи під час сну від холоду. Маленькі коала дуже люблять перебувати в обіймах своєї матері, тому охоче відгукуються на ласку людей, якщо її немає поруч.

У віці одного року дитинча коала покидає матір остаточно. Статева зрілість настає у віці 4 років. Тривалість життя цього звірка становить 12 - 13 років, але є серед них і довгожителі, котрі доживають до 18 років.