Що їдять кенгуру?

 

 

Кенгуру - сумчасті ссавці, що живуть в Австралії, Новій Гвінеї, Тасманії та Нової Зеландії. У самок кенгуру є спеціальна сумка, в якій вони виношують своїх дитинчат, у самців такої сумки немає. У кенгуру дуже сильні задні ноги, відштовхуючись якими вони стрибають до 12 метрів в довжину і три у висоту. Найбільш розповсюджені руді кенгуру або степові, вони більш граціозні, і їх можна зустріти навіть на околиці міста.

Їдять кенгуру в основному рослинну їжу. У їх раціон входять різноманітні види рослин, вони добре поїдають траву, люцерну та конюшину, квітучі бобові, листя акації і евкаліпта, ліани, папороті, бульби і коріння рослин, ягоди і плоди. Деякі види кенгуру можуть їсти комах і черв'яків.


Сайт про тваринний рослинний і мінеральний світ


 

У посушливих районах росте трава-дикобраз, з гострими й твердими листям, у вигляді чагарників, що тягнуться на сотні кілометрів, кенгуру із задоволенням її поїдають. До цих пір, не зовсім зрозуміло, чому вони віддають перевагу одні рослини іншим, можливо вся справа в наявності в них цукрів.
Самці годуються в середньому на одну годину довше самок, можливо це пов'язано з тим, що самки воліють годуватися на більш рясних пасовищах, з'їдаючи більше білкової їжі, для підвищення якості вироблюваного ними молока.

Самки приносять одного дитинчати раз в році, вагітність при цьому триває всього місяць. Після пологів дитинча заповзає в мамину сумку і харчується там жирним молоком. Коли кенгуру стає занадто багато, вони починають завдавати шкоди сільському господарству поїдаючи посіви. Існують спеціальні ферми, де розводять кенгуру, з них роблять консерви, що мають попит на внутрішньому ринку, а також йдуть і на експорт. Тепер ви знаєте, що їдять кенгуру.