Як кабани готуються до зими?

 

 

Дикі кабани водяться в широколистяних та змішаних лісах материкової Середньої Європи (від Атлантики до Уралу), Середземномор'ї (включаючи окремі райони Північної Африки, у тому числі Атлас і Киренаику), степових районах Євразії, Середньої Азії, на північному сході Передньої Азії; на півночі він доходить до 50 ° с. ш. , На сході до Амура і Гімалаїв; за цими межами (у Південній Азії, Південної та Центральної Африці) його замінюють споріднені види. У давнину ареал проживання кабана був значно ширше сучасного.

У Середній Європі та на Близькому Сході він перш водився практично повсюдно, тепер у багатьох місцях винищений, як і у всій Англії. Вважається, що родоначальниками сучасних домашніх свиней є кабани Месопотамії та Європи. У Росії кабан водиться на значних територіях Європейської частини Росії (крім північно-східних тундрових і тайгових районів), на Кавказі, в Південній Сибіру; на Тянь-Шані він сходить до 3300 м. У Північну Америку європейські кабани завезені людиною як об'єкт полювання і поширилися в дикій природі поряд з здичавілими домашніми свинями.

Подробнее...