Види єнотів

 

 

У світі існує всього чотири різновиди єнотів. З них найбільш відомим є єнот звичайний - полоскун. Решта породи єнотів поширені в значно меншому ступені - це єнот-ракоед, косумельскій єнот і Гваделупської єнот. Єнот-полоскун є хижим ссавцям, які належать до сімейства єнотових.

Довжина тулуба зрілого тваринного варіюється в межах від 45 до 60 см, довжина хвоста - близько 23 см, маса тіла становить 6-10 кг. Звір має міцну статуру, широку голову і короткі кінцівки. Хутро тваринного забарвлений в коричнево-сірий колір, а в районі морди можна спостерігати, властиву всім видам, «чорну маску».

Основними місцями проживання єнота-полоскуна є змішані ліси і місцевості, де є річки, озера і болота. Тварини намагаються уникати хвойних лісів, а також тих місць, де відсутні водойми. У південній частині ареалу єноти віддають перевагу морським узбережжям. Вони без особливих зусиль адаптуються до тих місць, які були створені людьми (околиці полів, сади, міста, села і т. Д.). Найбільшу активність звірі виявляють в нічні години, а вдень лікуються в своєму лігві.

Подробнее...

Як єноти готуються до зими?

 

 

Тіло єнота - полоскуна кремезне, на коротких лапах з довгими рухливими пальцями. Голова широка, з короткою тонкою мордочкою, великими вухами. Шерсть густа, довга, забарвлення її буро-сіра. На морді характерна чорна з білою облямівкою маска. На хвості 5-7 широких чорних або бурих кілець.

За зовнішнім виглядом, особливо за забарвленням голови, полоскун схожий на єнотовидного собаку. Єнот-полоскун широко поширений у Центральній та Північній Америці, де доходить до ріки Св. Лаврентія. Акліматизація його проведена на островах Вест-Індії, в Німеччині, Росії. З пунктів випуску єнот заходить у Францію і Нідерланди та інші європейські країни. Для єнота-полоскуна найбільш сприятливі змішані ліси зі старими дуплистими деревами, розташовані біля водоймищ і боліт.

Йому не заважає близькість населених пунктів. Свої житла він влаштовує в дуплах, ущелинах скель, іноді у власних або чужих норах і навіть у купах хмизу. Буває, що у великих дуплах на зимівлю збирається до 10 особин. У радіусі близько 1,5 км від свого притулку єнот в сутінки і ночами бродить у пошуках їжі. Він добре лазить по деревах, але зазвичай годується на землі, в болотах і мілководдях.

Подробнее...

Що їдять єноти?

 

 

Єноти - всеїдні тварини. (Тут ви можете докладніше дізнатися що їдять єноти і що єноту можна хліб) У природі у нього існують сезонні переваги у виборі їжі.Він воліє тваринні корми - різних комах, жаб, рептилій, гризунів. Не відмовиться єнот і від риби, раків, крабів, дрібних птахів і їх яєць.

У спеку він починає віддавати перевагу рослинній їжі. Основу його раціону в цей час будуть складати ягоди, жолуді, горіхи, різноманітні фрукти і трави. Ближче до осені, починає готуватися до зимової сплячки, поїдає буквально все, швидко жиріє.

Подробнее...